http://www.gadgetronicx.com/top-10-free-pcb-design-software/
https://makecode.microbit.org/projects/watch/digital-watch
https://docs.microsoft.com/en-us/dotnet/api/system.console.readline?view=net-5.0
ELIXIR ERLANG
https://elixir-examples.github.io/examples/string-interpolation
https://www.phplift.net/convert-html-to-pdf-in-javascript-using-jspdf-with-example-download/
https://www.thetrumpet.com/921-the-unseen-danger-in-kosovo
https://www.guru99.com/ip-camera-software.html
https://gottcode.org/focuswriter/
- Žitarice i proizvodi od žitarica: ovas, raž, ječa, proso, integralni hleb, ovsene pahuljice, speltine, ražane, ječmene, kukuruzni griz – kačamak, speltin griz, ovseni griz, integralni pirinač…
- Mleko, mlečni proizvodi: sir mladi neslani, ponekad može i feta, krem sir, pavlaka sa 12 % m.m., kiselo mleko, jogurt ili kefir.
- Meso, riba i jaja: Pileće belo, ćureće belo, pileći otkošten batak (bez kožice), junetina, teletina. Riba: oslić, pastrmka, brancin, orada, losos. Jaja cela ili samo belanca.
- Masti i ulja: Maslinovo ulje. Maslac;
- Povrće: Paradajz, paprika, crni luk, krastavac, brokoli, karfiol, šaragrepa, cvekla, zelena salata, rukola, spanać…
- Mahunarke: pasulj, sočivo, grašak, leblebija, bob;
- Voće: jabuke – kisele. pomorandža, mandarina, kruška, šljiva, breskva…
- Orašasti plodovi (ili koštunjavo voće): badem, lešnik, kikiriki, brazilski orah, pistaći, orah;
- Semenke: chia seme, susamovo seme, seme suncokreta, seme bundeve;
- Šećer i koncentrati: Izbegavajte beli šećer. Može med, malteks, javorov sirup. Crna čokolada u malim količinama i 2-3 integralna keksa zaslađena stevijom;
- Napici: najbolje voda. Žene od 2-2,5 l , a muškarci od 2,5-3 l, ali bez nalivanja. Unos vode zavisi i od zdravstvenog stanja. Biljni čaj bez šećera ili zaslađen medom. Limunada;
- Začini: cimet, majčina dušica, origano, kari, bosiljak, vlašac, kurukuma, đumbir…
- Kuhinjska so sitna morska, himalajska ili kalijumova – svodi se na odgovarajuće količine, zavisno od zdravstvenog stanja, ali ne više od 5 g dnevno. Salate se prelivaju limunovim sokom ili sa jabukovim sirćetom, vodeći računa da ne budu prekisele, da ne bi ometale proces varenja;
- Nikako se ne preporučuje uzimanje hrane između navedenih obroka, a posebno uzimanje svih slatkiša, slatkih napitaka, alkoholnih pića, kole i drugih gaziranih pića, grickalica, slanih stapića, čipsa.
- Izbegavajte industrijske proizvode koje sadrže veštačke boje, zaslađivače, arome, emulgatore, zgušnjivače, konzervanse i ostale aditive. Svakodnevna istraživanja govore kako su neki od njih štetni čak i kancerogeni. Prirodne namirnice su sigurno zdravije;