Wednesday, December 27, 2017

Jer Windows 10 pamti samo poslednjih 30 dokumenata, a zamislite da ste inspektor, advokat, pravnik ili neki javni beležnik koji dnevno ima da otvori i odštampa na stotine i hiljade dokumentata, onda Vam sigurno treba ovaj program

Evo novi freeware za download:

https://goo.gl/zd26LY

Prvo raspakujete arhivu otvarac----password----raspakuj.zip koristeći password raspakuj.

A zatim prati uputstvo za instalaciju:

http://beogradsko.blogspot.rs/2018/01/otvarac-kratko-uputstvo-za-instalaciju.html

USER MANUAL:


1) In Windows Explorer, My Computer or My Documents just  right click mouse on document (readme.rtf or something else), Context Menu will appear

2) Click on option OTVORI in Context Menu

Evo nove verzije mnogo bolje, ako slučajno imate problema sa instalacijom kliknite na mojsetup.exe desnim tasterom miša i u Context Menu-ju odaberite "Run As Administrator", jer aplikacija kreira folder c:\otvarac pa može se desiti da Vam operativni sistem Windows traži da mu dozvolite ovu operaciju.

Naravno, ukoliko imate neki zaštitni program na sistemu dodajte folder i aplikaciju na listu dozvoljenih aplikacija.

Tehnologije koje sam primenio u ovoj mojoj aplikaciji:

Inno Setup Compiler, Mutex in FPC, FPC, Regedit in Inno, Memo box i jedna tekstualna datoteka baza.txt u koju se beleže svi programi i datoteke koje ste otvarali pomoću ove aplikacije (desni taster miša, pa opcija OTVARAC).

Veoma jednostavno i veoma efektno, a koliko je korisna aplikacija ne treba ni govoriti. Od sada veoma jednostavno i lako pronalazim Microsoft Office dokumente, čak i ukoliko sam ih dnevno otvarao po hiljadu.

Jer Windows 10 pamti samo poslednjih 30 dokumenata, a zamislite da ste inspektor, advokat, pravnik ili neki javni beležnik koji dnevno ima da otvori i odštampa na stotine i hiljade dokumentata, onda Vam sigurno treba ovaj program !!!

Zašto je bitno da u buduće obavezno otvarate datoteke na ovaj način, a ne duplim klikom na levi taster miša ili opcijom Open u Context Menu-ju ?

Jednostavno zato što ćete imati spisak svih otvorenih datoteka ikada, a on je nezamenjiv kod ljudi koji otvaraju veoma velik broj dokumenata i žele da imaju mogućnost evidencije svih pokretanih aplikacija, sa mogućnošću ponovnog startovanja istih - upravo iz ove aplikacije.





No comments:

Post a Comment

Коментар: