Friday, February 22, 2019

Moja ideja ...

Još prošle godine mi je palo na pamet da Facebook ima TIMELINE svih aktivnosti, a Windows nema, niti je ikada imao.

Seo sam i napravio jednostavnu aplikaciju OTVARAC koja bi omogućila da znate šta ste sve otvarali i da sve otvoreno od dokumenata jednostavno možete opet otvoriti klikom na link.

Umesto da važne datoteke i dokumenta otvarate duplim levim klikom miša, ako kliknete desnim klikom i odaberete OTVARAC imaćete veoma jednostavno i efektno praćenje svega što ste otvorili i to hronološki u vidu linkova otvorenih stvari.

https://beogradsko.blogspot.com/2018/01/otvarac-kratko-uputstvo-za-instalaciju.html

Odmah potom primetio sam da je Microsoft nekako saznao za ovu ideju i napravio TIMELINE funkcionalnost u okviru Windows 10 nadogradnje.

Oni su naravno to mnogo lepše napravili, ali moja ideja je ipak bila prva, pa ipak i pored Windows TIMELINE-a, ja i dalje koristim moje rešenje, jer ne opterećuje kompjuter kao Windows TIMELINE.

OTVARAC je mnogo štedljiviji što se resursa tiče od TIMELINE-a, mnogo je lakši za upotrebu, nije komplikovan kao TIMELINE, a dešava se da TIMELINE ne sadrži baš sve što je Vama bitno.

OTVARAC je sa druge strane minimalistička koncepcija kojoj ne može ništa da se zagubi ili omakne zarad nekih sistemskih resursa, update-a ili drugih čudnih okolnosti kojima obiluje novi Windows 10.

Ako ste preuzeli najnoviju instalaciju Windows 10 sa Microsoft sajta, prilikom reinstalacije ili instalacije istog, dobijate nekoliko novih opcija koje nekada nisu postojale u Windows 10 starim instalacijama, izmedju ostalog tu je GPS praćenje, opcija za praćenje sistema protiv kradje, opcija za TIMELINE (koja drastično opterećuje sistem), prepoznavanje govornog jezika i još nekoliko drugih korisnih stvarčica.

Evo Vam link ukoliko želite da probate Windows 10 TIMELINE umesto mog rešenja OTVARAC i izvršite poredjenje:

https://www.pcworld.com/article/3263905/windows/windows-10-how-to-use-timeline.html

Pored aplikacije OTVARAC napravio sam i aplikaciju TRAGAC koja je slična već dobro poznatoj SEARCH opciji u Windows Explorer-u ili Total Commander-u, ali joj je prednost to što je mnogo brža, posmatra samo naslove datoteka, a ne zalazi u njihov sadržaj prilikom pretrage.

Kada napravi spisak linkova ka dokumentima i datotekama, TRAGAC omogućuje da se isti kopira u Clipboard Windows-a, a zatim sa Edit-Paste u neki tekst editor ili npr. Word, Excel ili slično, radi kasnije evidencije. A moguće je klikom na te linkove direktno pozvati neki dokument ili datoteku, čak i otvoriti muziku, slike, filmove i aplikacije.



MORE TIPS:

https://www.mirror.co.uk/money/new-rules-stop-spam-emails-12412389

https://litmus.com/blog/gdpr-what-europes-new-privacy-law-means-for-email-marketers

https://www.techsupportalert.com/content/how-report-spam.htm

[]

No comments:

Post a Comment

Коментар: