Tuesday, February 23, 2021

Thonny Pi Python

 https://thonny.org/



++










Поштовани другари, ево јављам се поново на мојим странама са једним новим и корисним ауторским текстом који може да Вас заинтригира.
Питате се чиме би могао да Вас заинтригира један обичан текст о ИТ технологијама, када сте добро обавештени и свесни свих најновијих технологија и достигнућа садашњице.
Оно што увек пролази је нова идеја коју други програмери и/или корисници нису ни на крај памети имали.
Мене лично свака нова идеја одушеви изнова.
Ево једне идеје коју сам реализовао у форми примера који је проверен у пракси.
Ради се о жељи која је од увек актуелна, а то је да имате једну потпуно десктоп апликацију која користи фајл систем клијентског компјутера као привремену меморију, 
а микро трансакције преко веб Ајакса или класичне ПОСТ/ГЕТ парадигме за запис у неку релациону базу података на веб серверу.
Дакле, моја апликација нема никакву базу података на клијентском рачунару, не користи портове за приступ веб серверу, него само поменути Ајакс или ПОСТ/ГЕТ. 
Сви подаци се пре слања на веб сервер енкриптују оригиналним алгоритмом, a затим се тако енкриптовани инсертују у базу података.
Kада их десктоп апликација потражи користећи стандардне SQL упите они се из базе података у енкриптованом облику враћају код клијента и одмах декриптују за приказ.
Клијентска апликација има само једну помоћну SQlite базу која служи за привремени сорт и индексирање декриптованог садржаја.
Дакле, постоје две табу ствари када су веб апликације у питању, прва је употреба локалних клијентских фајл система, а друга читање неких хардверских параметара клијентског оперативног система, 
попут серијског броја хард диска и његове употребе код идентификације и аутентификације улогованог корисника.
Покушајте у некој веб технологији да код клијента прочитате датум БИОС-а, серијски број матичне плоче и серијски број хард диска, сви ће Вам рећи да пуно тражите уз подсмех.
Ето моје решење и то може, комбинујући најбоље од оба света и десктоп и веб програмирање.
Уколико Вас занима како или уколико желите мој ДЕМО, слободно ме контактирајте на  https://mir-soft.yolasite.com/about.php

Могућности оваквог концепта су неограничене, то јесте, веома корисне код заштите кода употребом серијских података вашег хардвера.

Пажња, овај софтвер није фривер попут осталих мојих апликација које сте имали прилике да погледате на мом сајту.

Ипак, нудим га веома повољно уз договор.





https://www.youtube.com/watch?v=H2nRP7aP_PU










No comments:

Post a Comment

Коментар: