Tuesday, August 14, 2018

Programiranje

  1. Codecademy – (svašta) -Codecadamy je interaktivan sajt gde vi uživo programirate i izvršavate zadatke. Jako zanimljiv i koristan sajt, odličnog dizajna i koncepta. Svaka dala onima koji su to napravili.
  2. P2pu.org – (HTML CSS, PHP, Ruby) -Sajt sadrži mnoštvo različitih kurseva na sistemu peer to peer.
  3. Code School – (jQuery, Ruby) -Ovaj sajt uglavnom ima premium kurseve, ali nudi i nekoliko besplatnih kurseva. Vrlo kvalitetan sajt.
  4. Phpacademy – (PhP, MySQL, CSS, Java, jQuery, Html5) -Ovaj sajt je samo redirect na youtube videotutorijale tutorijale. Prednost jeste da ima i forum i zajednicu voljne da pomognu ako zapne nešto.
  5. Programming motherfucker – (Apsolutno sve) -Genijalan sajt koji je isto redirect na druge sajtove. Sadrži bazu mnoštvo korisnih veb sajtova gde se nalaze i besplatni i plaćeni kursevi za sve programske jezike. Možete naći i dosta besplatnih e-knjiga.
  6. Code.google.com – (Apsolutno sve) – Kutak za programere od google-a. O čemu još da pričamo.
  7. Web monkey – (Svašta) -Odlični tutorijali, i lepo organizovan sajt koji sadrži sve najbitnije programske jezike.
  8. SitePoint Reference – (HTML, CSS, JavaScript) – Pronađite reference za navede programske jezike. .
  9. Lifehacker Night School -Odlični članci od autora na popularnom blogu Lifehacker, najkorisnije je još pogledati resurse koje oni preporučuju.
  10. Wikiversity – (C, C++, Phyton, Java, Ruby, Perl, Php, MySQL) tutorijali.
  11. Wikibooks – (Svašta)
  12. Mozilla Developer Network – (HTML, CSS, JavaScript) -mali znak pažnje za sve programere i od mozille sa malom kolekcijom korisnih linkova za tutorijale i resurse.
  13. Landofcode – (HTML, CSS, PHP, Java, Ajax i sl.) -lepa kolekcija tutorijala, i resursa. Vredi.
  14. Udemy – (Svašta) -kursevi za sve i svašta, ima i besplatnih i premium.
  15. Learn Code the Hard Way – (Ruby, C, Phyton, Regex, SQL) – Kursevi nisu besplatni ali zato jesu knjige.
  16. The New Boston – (Android, Java, PHP, C, Phyton, Ruby, Visual Basic itd) – Embedovani videoklipovi sa youtuba. Odlična kolekcija, zaista vredno
  17. WiBit.net – (C, Java) – Odlični videokursevi koji obuhvataju Javu i C. Veliki plus za kvalitet.
  18. Stack Exchange – (SVE) -A ako zapne negde, ovaj sajt grupiše 98 Q&A (Question and Answer) sajtova gde možete upitati za vaš problem, i odgovor stiže od ostalih članova u kratkom roku. Takođe i vi možete odgovarati ako želite nekome pomoći.
  19. Code Year – (Html, Css, JavaScript i sl.) -Deo sajta Codecadamy, kroz interaktivne vežbe učite novo svake nedelje. Extra sajt!
  20. The Code Project – (Svašta) -Sajt koji nudi mnoštvo članaka, saveta i tipova u vezi programiranja. Tu je i forum i Q&A deo sajta za brze odgovore na pitanja.
  21. Dream.In.Code – (Sve) -Tutorijali i diskusija na tu temu. Sajt je u forum obliku, odlično za razmenu iskustva sa ostalim članovima.
  22. Programr – (Svašta) -Ovde su kursevi samo premium, ali možete da ih zaradite određenim poenima. Ali nije samo to što je vredno pažnje, već postoje projekti i kodovi koji su drugi korisnici već okačili i možete da ih menjate i testirate.
  23. Processing Forum – (Uglavnom android) -Odličan forum, isto možete mnogo šta korisnog pronaći i pitati ako zapne nešto u kodiranju.
  24. CodePupil – (HTML, CSS) -Zabavan i interaktivan način učenja online
  25. Learn Python – (Phyton) -Ovaj sajt nudi interaktivno učenje Phyton programskog jezika, kako za početnike, tako i za naprednije programere.
  26. Pyschools – (Phyton) -Isto Phyton, imate zadatke, izazove, resurse, tutorijale, itd.
  27. Hackety Hack! – (Ruby) -Učenje popularnog Ruby programskog jezika, bez potrebnog predznanja.
  28. Kidsruby – (Ruby) -Osmišljeno za decu, Ovaj sajt nudi program u kojem možete učiti i programirati ruby aplikacije. Odlično za sve početnike.
  29. Try Ruby – (Ruby) -Vrlo zanimljiv i interaktivan sajt koji omogućava live praktično učenje. Probajte i videćete o čemu se radi!
  30. Rubymonk – (Ruby) -Interaktivan sajt sa jednostavnim objašnjenjima
  31. Code Avengers: (HTML5, CSS3, JavaScript) Neverovatno okruženje u obliku igrice za zabavno učenje navedenih jezika. 10++ za ideju sajta.
  32. gotoAndLearn – (Flash, JavaScript, Html5) -Videotutorijali za pravljenje igrica i slično, strava stvar za praktično programiranje.
  33. WWDC Session Videos: (Apple IOs) -Gledajte više od 100 zasedanja svetske konferencije Apple developera.
  34. jQueryair – (jQuery) –Ovaj sajt je deo codeschool-a, i učite pomoću video tutorijala. A takođe imate zadatke za čije izvršavanje dobijate bodove itd.
  35. Developer.android.com – (Android) -Oficijelni kurs od Google-a za android programiranje sa svim potrebnim dodacima.
  36. Developer.apple.com – (iOS) -Oficijelni kurs od Apple-a za pravljenje njihovih aplikacija.

 W3  schools (SVE)-  učenje programiranja.



-------------------



No comments:

Post a Comment

Коментар: