Sunday, November 25, 2018

INTERNET RADIO

https://tunein.com/






http://www.radio.net/





















Kali Linux

Kali Linux je Linux nastao iz Debiana dizajniran je za digitalnu forenziku i testiranje upada u računare. Održavan je i finansiran od Offensive Security Ltd. Mati Aharoni i Devon Kearns iz Offensive Security, a razvili su ga prepisivanjem BackTracka. Kali Linux je najsvestraniji i najrazvijeniji sistem za testiranje upada u računare. Kali nadograđuje svoje alate i dostupan je na mnogim različitim platformama kao što su Vmware i ARM.

Parrot-sec forenzički OS

Parrot Security je operativni sistem koji se temelji na Debian GNU/Linuxu izmešanom s Frozenbox OS i Kali Linuxom, kako bi ponudio najbolje testiranje sigurnosti i probijanja u računare. Ovo je operativni sistem za testiranje sigurnosti i probijanja sistema kod informacionih tehničara, a razvio ga je Frozenbox Dev Team. To je sistem GNU/Linux temeljen na Debianu i Kali-u.

Deft

Deft je prilagođeni Ubuntu sa zbirkom računarskih forenzičkih programa i dokumenata kojeg su stvarale na hiljade ljudi, timova i kompanija. Svaki od tih programa može imati drugačiju licencu. Njihove licenca opisuje proces koji treba pratiti u otkrivanju softvera koji morate nabaviti, kao i koji softver dolazi automatski, na DEFT-ovom instalacionom CD-u.

Live Hacking OS

Live Hacking OS se isto bazira na Linuxu i to je velika kolekcija hakerskih alata korisnih za etičke hakere ili za testiranje probijanja sistema. Ima ugrađen GNOME grafičko korisnički interfejs. Postoji i druga verzija koja je dostupna samo s komandnom linijom i ima veoma niske hardverske zahteve.

Network Security Toolkit (NST)

Network Security Toolkit (NST) je CD za podizanje sistema baziran na Fedora Core. Ovaj alat je dizajniran kako bi pružio laki pristup najboljim aplikacijama za mrežnu sigurnost otvorenog koda, i trebao bi se bez problema pokretati na većini x86 platformi. Glavna namera tvorca ovog alata bila je pružanje opsežnog kompleta alata za mrežnu sigurnost otvorenog koda administratorima mrežne sigurnosti.

NodeZero

NodeZero Linux je nastao od grupe testera i programera koji su zajedno sklopili ovaj zadivljujući sistem. Softveri za proveru probijanja sistema oduvek koriste „Live“ koncept Linuxa, a to zapravo znači da ne pokušavaju imati trajne posledice po sistem.
Sve promene na sistemu nestaju nakon ponovnog pokretanja računara ili pokretanja preko medija poput diskova ili USB-a. Međutim, to je možda praktično kod povremenog testiranja, ali nije kod redovnog testiranja. Veruje se kako „Live System’s“ ne daju dobre rezultate u teškim uslovima provere.

Pentoo

Pentoo je Live CD i Live USB dizajniran za testiranje probijanja sistema i sigurnosti. Bazira se na Gentoo Linuxu, i dostupan je u 32 i 64-bitnim verzijama na CD-u. Pentoo je dostupan i kao nadogradnja na postojeći Gentoo sistem.
Sadrži paket s wifi driver-ima s patch-evima, softverom za GPGPU cracking, i mnogim alatima za testiranje probijanja sistema. Pentoo kernel uključuje dodatne i pojačane Grsecurity i PAX patch-eve – s binarima sastavljenim od pojačanog alata s najnovijim verzijama nekih od alata.

GnackTrack

GnackTrack je otvoreni, besplatni projekat koji spaja alate za proveru probijanja sistema i Linux Gnome desktop. GnackTrack je Live (i instalacioni) Linux sistem dizajniran za testiranje upadanja u sisteme i bazira se na Ubuntu.
GnackTrack dolazi s više alata koji su itekako korisni za efikasno testiranje probijanja sistema, a sadrži Metasploit, Armitage, W3AF i druge korisne alate.

Blackbuntu

Blackbuntu je Linux specijalizovan za testiranje probijanja suistema, specijalno dizajniran za studente informatičke sigurnosti. Blackbuntu je sistem za provjeru probijanja s GNOME Desktop interfejsom. Trenutno se razvija koristeći Ubuntu 10.10 i radi na Back Tracku.

Knoppix STD

Knoppix STD (distribucija sigurnosnih alata) je Live CD Linux sistem baziran na Knoppixu koji se fokusira na alate za kompjutersku bezbednost. Uključuje alate s GPL licencom u sledećim kategorijama: autentikacija, probijanje lozinke, enkripcija, forenzika, firewall, honeypot, sistem za prepoznavanje upada, mrežne usluge, probijanje sistema, njuškalo programskih paketa, assembleri, provera ranjivosti sistema i bežično umrežavanje.
Knoppix STD verzija 0.1 je objavljena na Knoppixu 3.2. Nakon toga projekt je stagnirao, bez nadograđenih driver-a i paketa. Datum objave verije 0.2 još nije objavljen. Popis alata je dostupan na službenoj stranici.

Weakerth4n

Weakerth4n je sistem za proveru probijanja koji je napravljen od Debian Squeeze. Kao desktop koristi Fluxbox. Ovaj operativni sistem je savršen za WiFi hakovanje jer sadrži mnogo bežičnih alata. Ima odlično održavanu web stranicu i vernu zajednicu. Budući da je izgrađen iz Debian Squeeze (Fluxbox unutar desktop okruženja), ovaj operativni sistem je posebno pogodan za hakovanje WiFi-ja, jer sadrži mnogo Wireless cracking i hacking alata.
Ima alate za sledeće kategorije: Wifi napadi, SQL hakovanje, Cisco eksploatacija, Password Cracking, Web hakovanje, Bluetooth, VoIP hakovanje, društveni inženjering, prikupljanje informacija, Fuzzing Android Hacking, mrežni rad i stvaranje Shell-ova.

Cyborg Hawk

Mnogi hakeri smatraju kako je ovo najrazvijeniji, najjači i najlepši sistem za proveru probijanja sistema ikada stvoren. Sadrži ultimativnu zbirku alata za pro etičke hakere i stručnjake za cyber bezbednost. Ima 700+ alata, dok Kali ima 300+ i namenske alate posvećene bezbednosti menija i mobilnih uredjaja, kao i az malware analize. Isto tako, nameće se poredjenje s Kali, iako je ovo bolji sistem nego Kali. Ovo je novi operativni sistem baziran na Ubuntu Linuxu.
Sada je jasno da loši hakeri većinom koriste Linux, ali moraju koristiti i Windowse, jer njihove mete uvek koriste Windows. Sada se i to polako menja, jer mnoge finansijske kompanije prelaze na Linux servere. Isto tako, Max OS X nije popularna meta hakera i malware-a, jer ne spada u kategoriju najviše korišćenih servera (Linuxa) niti ličnih računara (Windowsa), što hakerima koji koriste Mac OS daje (lažni) osećaj sigurnosti.

Prevedeno sa iskvarenog zapadno-srpskog dijalekta.
Izvor:
https://pcchip.hr/softver/sigurnost/koji-operativni-sustav-koriste-profesionalni-hakeri/

No comments:

Post a Comment

Коментар: