Friday, June 21, 2019

FerenOS nastavak

**

Feren OS is a desktop Linux distribution based on Linux Mint's main edition. It ships with the Cinnamon desktop environment and includes the WINE compatibility layer for running Windows applications. The distribution also ships with the WPS productivity software, which is mostly compatible with Microsoft Office, and the Vivaldi web browser.

--

Something quite diferent>

https://arcolinux.info/

KOMARCI

Vanila u prahu
Puder od vanile pomešajte sa losionom za bebe u razmeri 1 prema 10 i nanesite ga na kožu. Takođe možete da rastopite vanilin prah u vodi i onda prskate na kožu i odeću.
Eterična ulja bosiljka i eukaliptusa
Eterična ulja anisa, klinčića, bosiljka i eukaliptusa mogu da uplaše komarce ako na kožu nanesete razređeno ulje (5-10 kapi po čaši vode) ili ih poprskate na izvor topline poput aroma-lampe. Takođe možete da umočite vatu u ulje i stavite je na dasku prozora.
Cvet zove
U prostoriju stavite grančice sa zove, a miris bi trebalo da otera komarce. Ali zbog snažnog mirisa ne bi trebalo da stavljate grančice u spavaću sobu dok u njoj spavate.
Miris kedrovog ulja ne tera samo komarce nego i muve.
Žalfija
Prokuvajte grančice žalfije u vodi, zatim ih ostavite da se ohlade oko pola sata i umijte se u tome. To bi trebalo da odbije komarce od vašeg lica.
Ulje, šampon i sirće
"Brajt sajd" predlaže recept koji bi trebalo momentalno da otera komarce iz vašeg doma. Pomešajte obično ulje koje koristite u kuhinji, šampon i sirće (u jednakim količinama). Dobro promešajte dok ne zapeni. Izlijte to u neku posudu i ostavite je otvorenu u prostoriji.
Ovaj recept nema jak miris pa ga vi nećete ni osetiti, a komarcima neće biti baš privlačan.


No comments:

Post a Comment

Коментар: