https://gobolinux.org/
HRSKAVE PAPALINE BEZ DUBOKOG ULJA:
Potrebno vam je:
- 500 gr papalina
- Po 1 kašičica belog luka u prahu, crnog luka u prahu, šarenog bibera, mlevenog korijandera, mlevene paprike, čilija, karija…..šta god želite
- 1 kašičica lanenog brašna
- 1 – 2 kašike maslinovog ulja
Ribu odledite i očistite ako želite. Osušite je pa namažite dobro uljem.
U činiju stavite začine i laneno brašno. To nije pravo brašno već suva smesa koja se dobije mlevenjem opne lana i jako je dobra za ovo zdravo „pohovanje“.
Pomešajte sastojke pa ribu dobro uvaljajte u njih i položite je u pleh u koji ste stavili pek papir.
Zagrejte rernu pa ubacite pleh. Pecite od 15 do 20 minuta na 200 stepeni. Papaline budu brzo gotove. Treba da se uhvati lepa boja i da začini postanu hrskavi.
Ovako pripremljenu papalinu možete da jedete i za ručak i večeru.
**
**
No comments:
Post a Comment
Beogradsko programiranje=