Wednesday, September 18, 2019

Posao

VA jobs
https://www.netokracija.rs/virtuelni-asistent-profesije-152842
https://poslovi.infostud.com/vesti/Virtuelni-asistent-kao-profesija-buducnosti-Sta-je-potrebno-da-biste-radili-taj-posao/52545

http://www.nikolinaandric.com/virtuelni-asistent-pisanje-prijava/

language learning
https://www.duolingo.com/

http://learnenglish.britishcouncil.org/online-english-level-test

https://www.cambridgeenglish.org/

emailers
https://mailchimp.com/

https://www.aweber.com/

https://www.getresponse.com/

memorize and organize
https://evernote.com/

colab
https://trello.com/

https://slack.com/intl/en-rs/

typing test
https://www.typingtest.com/

freelance
https://www.upwork.com/

https://www.freelancer.com/

**


Nivo dobrog HDL holesterola možemo da povećamo tako što ćemo ublažiti stres i u svakodnevni život uključiti sport i rekreaciju u vidu šetnje od bar 45 minuta, vožnje bicikla, plivanja, džoginga.
– Tako ćemo normalizovati telesnu težinu, što je, takođe, način da podignemo dobar holesterol. Naravno, savetuje se ishrana bogata omega-3 nezasićenim masnim kiselinama, kojih najviše ima u plavoj ribi, mnogo svežeg voća poput limuna, nara, kivija, grejpfruta, lubenica, jabuka i šljiva, zatim povrće poput artičoke, belog luka, šargarepe, paprike, paradajza. Dobro je i da se svakog dana pojede šaka badema, lešnika, oraha, da se koristi nerafinisano maslinovo ulje i da se umesto kafe pije zeleni čaj.

Glavni uzrok za nastajanje srčanog infarkta jeste oštećenje koronarne arterije, a ne odnos dobrog HDL i lošeg LDL holesterola. Bez zapaljenskog procesa prisutnog na krvnim sudovima, ne postoji način da se holesterol nakupi u zidovima krvnih sudova i da prouzrokuje srčani infarkt ili moždani udar. Bez upalnog procesa, holesterol bi slobodno cirkulisao po celom telu onako kako je to priroda odredila. Zapaljenje je to koje uzrokuje da se holestrol taloži u i na zidu oštećenog krvnog suda – kaže doktor Hadži-Tanović, i dodaje da bi odnos LDL i HDL trebalo da bude 3 : 1, a to matematički znači da, ako je LDL 3 mmol/l, onda je donja granica za HDL 1 mmol/l.

Poželjne vrednosti masnoća u krvi

Nivo ukupnih masnoća        5, 2 mmol/l
LDL (lošeg) holesterola         3,4 mmol/l
HDL (dobrog)     više od 1,6 mmol/l
*Dr Hadži-Tanović kaže da najnovija istraživanja pokazuju da je holesterol normalan do 7 mmol/l i da do te vrednosti ne treba uzimati lekove koji ga smanjuju.
Ovas


No comments:

Post a Comment

Коментар: