Wednesday, September 25, 2019

Swift language

https://swiftforwindows.github.io/


https://developerinsider.co/install-apple-swift-on-windows-10-subsystem-for-linux-wsl/


https://developerinsider.co/download-swift-for-windows/

http://www.wxswift.org/


Welcom to wxSwift

The wxSwift project implements a binding from the portable GUI library wxWidgets to Swift. Currently wxSwift is being implemented on MinGW-w64 and it is in very early stage.

Download

Download Swift for Windows 1.6 which includes wxSwift alpha version. (http://SwiftForWindows.github.io)

Postoji mnoštvo dokaza koji pokazuju da temeljno istražena mediteranska ishrana može smanjiti rizik od srčanih bolesti, kancera i dijabetesa. Ta ista dijeta se takođe povezuje sa poboljšanim raspoloženjem i smanjenim rizikom od depresije i slabljenja kognitivnih sposobnosti. Ključ mediteranske dijete leži u naglasku na povrće, voće, mahunarke, orašaste plodove, integralne žitarice, maslinovo ulje i nemasne proteine, dok se smanjuje količina prekomerno obrađene, pržene i zaslađene hrane. Uglavnom, jedite pravu, a smanjite brzu hranu.

Izdanak mediteranske ishrane je dijeta MIND (mediteranska-DASH intervencija za odlaganje neurodegenerativnih promena), koja je zdrava za mozak, a koja je zasnovana na istoj hrani, ali stavlja dodatni naglasak na konzumiranje bobica, lisnatog povrća i orašastih plodova. Istraživači su otkrili da ljudi koji se hrane prema MIND dijeti imaju bolje kognitivne sposobnosti, ekvivalentno tome da su 7,5 godina mlađi od ljudi koji ne prate tu dijetu. Takođe su otkrili da je kod ljudi koji se hrane u skladu sa MIND dijetom rizik od Alchajmerove bolesti smanjen za čak 53 posto.

Istraživanja pokazuju da najsnažniji uticaj na zdravlje mozga pruža kumulativan i sinergički učinak svih namirnica u mediteranskoj/MIND dijeti, a ne jedna namirnica. Drugim rečima: nema određene superhrane koja će vas učiniti srećnim ili poboljšati kogniciju. Umesto toga, težite zdravoj dijeti sa raznovrsnim, hranljivim namirnicama. Evo nekih sastojaka zdravih za mozak koje treba da imate na svom tanjiru i zašto bi trebalo da ih unosite:

Losos: Kod ljudi koji konzumiraju ribu bogatu omega-3 masnim kiselinama obično postoji manji rizik od depresije i pozitivniji afekat, koji se definiše time koliko doživljavate pozitivno raspoloženje i osećate radost. Bonus: Losos takođe sadrži vitamin B-12, koji pomaže u stvaranju moždanih hemikalija koje utiču na raspoloženje. Nizak nivo vitamina B-12 je povezan s depresijom.

Probiotici: Bilo da dolaze iz suplemenata ili hrane, ove dobre bakterije nisu korisne samo za zdravlje organa za varenje. Ljudi koji uzimaju probiotike primećuju poboljšanja u uočenim nivoima stresa i imaju pozitivniji mentalni stav u odnosu na ljude koji ne uzimaju probiotike.

Lisnato povrće: Spanać, blitva i drugo tamno lisnato povrće sadrži magnezijum, koji može pozitivno da utiče na nivo serotonina i da vam popravi raspoloženje. Oko polovini svih Amerikanaca nedostaje magnezijum, a taj manjak je povezan sa povećanim rizikom od depresije i anksioznosti. Osim lisnatog povrća, svojim obrocima dodajte magnezijumom bogate semenke bundeve, brazilski orah, leblebije i mahunarke.

Borovnice: S visokim sadržajem antioksidanasa poznatih kao flavonoidi, borovnice pomažu u aktivaciji moždanih putanja povezanih sa boljom kognicijom i smanjim ćelijskim starenjem.


Ostrige: Ovaj delikates morskih plodova sadrži visok nivo cinka, minerala koji telo ne skladišti i koji se mora konzumirati svakodnevno. Nedostatak cinka se povezuje s depresijom. Ostali dobri izvori cinka su rakovi, govedina, mahunarke, leblebije i indijski orah.

Čokolada: Rezultati sistematskih istraživanja ukazuju na to da kakao može odagnati loše raspoloženje i zaštititi od depresije. Ispijanje toplog kakaoa bogatog antioksidansima pojačava osjećaj zadovoljstva i dovodi ljude u dobro raspoloženje. Međutim, budući da je previše šećera negativno povezano sa zdravljem mozga, konzumirajte crnu čokoladu i neka vam porcije budu kockica ili dve dnevno.

PAPRIKA I PARADAJZ, savršeni čuvari zdravlja i mladosti!
Paradajz deluje protiv alergija, anemije, artritisa, astme, bolesti srca i krvnih sudova, ekcema, istegnuća mišića i ligamenata, jača imunitet. Paprika je pak pravi eliksir zdravlja i lepote - usporava starenje, stimuliše probavu, čuva elastičnost kože, održava vitku liniju i moćan je afrodizijak
Crvena, žuta, zelena, babura, kratka mesnata ili malena prgava papričica, sastavni su deo svake kuhinje, a uz paradajz, jednu od najdivnijih povrćki, magičan su spoj ne samo za bećarac (ili sataraš) već i za raznu zimnicu, salate, umake, čorbe, punjenja... Paradajz deluje protiv alergija, anemije, artritisa, astme, bolesti srca i krvnih sudova, ekcema, istegnuća mišića i ligamenata, jača imunitet i organizam štiti od infekcija i prehlade. Paprika je, bez obzira na boju, oblik ili veličinu, pravi eliksir zdravlja i lepote - usporava starenje, stimuliše probavu, čuva elastičnost kože i održava vitku liniju, deluje kao antidepresiv, antiseptik i moćan je afrodizijak.

Paradajz
Crvena boja paradajza potiče od likopena, koji je karotenoid sa posebnim antioksidansnim svojstvima. Bori se protiv slobodnih radikala štiteći kožu, zbog čega je za vreme sunčanja poželjno jesti ga što više. Prema nekim studijama, znatno doprinosi sprečavanju razvoja raka prostate.
Samo 540 ml soka paradajza dovoljno je da organizam dobije visoku dozu likopena. To znači da jedna čaša ovog soka dnevno pomaže da ostanete savršeno zdravi.

Zapravo, paradajz sadrži dosta lekovitih materija, zahvaljujući kojima i ima antioksidansno i antiseptično dejstvo. Bogat je izvor vitamina A, B6, C, E, K, tiamina, niacina, magnezijuma, mangana, fosfora i dijetalnih vlakana.

Dobar je čistač organizma i diuretik. Pokazao je delotvornost i u lečenju čireva, bubuljica, kao i pojedinih kožnih oboljenja. Osim toga, povoljno deluje protiv alergija, anemija, artritisa, astme, bolesti srca i krvnih sudova.

Paprika
Ni paprika ne zaostaje u svojim nutritivnim vrednostima, naprotiv. Izvrstan je izvor vitamina A, C i B6, a dobar je izvor i dijetalnih vlakana, vitamina B2, B3, B5, B9, vitamina K, mangana i magnezijuma. Što je paprika zrelija, viši je nivo vitamina i minerala.

Paprika sadrži četiri puta više vitamina C od pomorandže i preko 30 nutrijenata iz grupe karotenoida, dok sinergija vitamina C i A, kao i karotenoida likopena daje paprici antioksidansnu moć i svrstava je u supernamirnice.

Kapsaicin je specifična materija koja daje ljutinu plodu. Zavisno od toga koliko ga ima, paprike se dele na slatke i ljute sorte. U svakom slučaju, za kapsaicin se odavno zna da ima lekovitu moć, jer predstavlja savršeni antiseptik. U organima za varenje sprečava razvoj bakterija truljenja i poboljšava varenje hrane draženjem sluzokože creva. Povećava i nivo histamina, koji predstavlja glavni odbrambeni sistem ljudskog organizma na reumatska oboljenja.

Šitake pečurke
Pogate su beta glukanom i esencijalnim aminokiselinama.

Kelj
Bogat je vitaminima i mineralima, koji čiste jetru od toksina.

Spanać
Sadrži vitamine A, B2, B6, C, K i E, omega 3 masne kiseline i antioksidanse.

Potočarka
Riznica kacijuma, gvožđa, vitamina K, C i A.

Patuljasti kelj
Bogat je folnom kiselinom, omega 3 masnim kiselinama, vlaknima i vitaminima B, C i K.

Borovnice
Pune su topivih vlakana, flavonoida i smanjuju nivo LDL holesterola.



No comments:

Post a Comment

Коментар: