Monday, October 5, 2020

Instant OS

 https://instantos.io/


++


AMLA Ulje od ove biljke ubrzava rast i pomaže da kosa bude gusta, a što je najvažnije - usporava stvaranje sedih vlasi.

ŽALFIJA Biljka koja se pokazala kao odlično sredstvo za pokrivanje sedih dlaka.

KOKOSOVO ULJE Rešenje za vraćanje boje sedoj kosi je korišćenje ovog ulja u kojem je tajna duge, lepe i jake kose. Kokosovo ulje bogato je ugljenim hidratima, zdravim masnoćama, vitaminima i mineralima koji pružaju kosi potrebnu negu. Koristile su ga mnoge civilizacije i dokazano je kako je odličan lek za kosu. Redovna upotreba kokosovog ulja rezultiraće jakom, čvrstom, zdravom i sjajnom kosom. Zagrejte 2-3 kašike ulja oko 20 sekundi. Zatim, nežno masirajte koren kose s toplim kokosovim uljem. Pustite da se folikule dlake natope uljem (oko 10 minuta), pa isperite toplom vodom. Zatim šamponirajte kosu na uobičajen način i završite pranje regeneratorom. Ovo možete svakodnevno ponavljati kako biste dobili željeni efekat. Redovno korišćenje će definitivno pomoći da se oslobodite sede kose i dati vam zdravu, lepu i sjajnu kosu.

LJUSKE KROMPIRA Šolju ljuski krompira i dve šolje vode sipati u šerpu, pa zagrejati do ključanja. Kad provri, smanjiti temperaturu i ostaviti da lagano krčka pet minuta. Skloniti sa vatre i ohladiti, pa procediti. Trebalo bi da dobijete tečnost braon boje. Dobijenom tečnošću namažite sede pramenove pomoću četke. Možete koristiti četku za farbanje ili onu za premazivanje testa, ali je u tom slučaju više ne koristite za pripremu hrane. Pre nanošenja tečnosti od ljuske krompira, kosu operite na standardni način šamponom i osušite.

ZELENI ČAJ Zeleni čaj je odličan preparat za brži rast kose zato što sadrži antioksidante. Možete ga piti, ali i koristiti kao deo šampona, losiona ili nekog drugog preparata za kosu.

ULJE GROŽĐA Toplo ulje semenki grožđa utrljajte u koren kose pre odlaska na spavanje. To radite dva do tri puta nedeljno.

MASKA OD JAJA Pomešajte jaje i 50 g maslinovog ulja. Zatim tu smesu nanesite na kosu, kosu zamotajte folijom i ostavite je da deluje jedan sat. Nakon toga, kosu operite nekim blagim šamponom i stavite balzam. Ovo praktikujte jednom nedeljno.

PŠENIČNA TRAVA Vratite boju sedim vlasima uz redovno konzumiranje svežeg soka od mlade pšenične trave. Ovaj napitak nam pruža mnoge prednosti, a jedna od njih je i ta da može usporiti rast sedih i vratiti sedoj kosi njenu prirodnu boju. Sok od pšenične trave ujedno je i odličan čistač krvi, te pomaže u podmlađivanju i regeneraciji kože. Zbog visokih udela hlorofila, kao i aminokiselina, minerala, vitamina i enzima, pšenična trava omogućava širok spektar zdravstvenih koristi i lekovitih prednosti. Najjeftiniji način za pravljenje soka je da sami posadite pšeničnu travu. Pšenica raste veoma brzo, a da biste je uzgojili potrebno vam je ekološko seme pšenice, treset i zemlja. Sok od pšenične trave možete iscediti uz pomoć sokovnika ili je samleti u blenderu, uz dodatak vode.

No comments:

Post a Comment

Коментар: