Tuesday, October 6, 2020

PDF must have

 https://pdfsam.org


http://reducepdfsize.com/

Seize the Day !


Pdf, split, merge, resize, reduce, size,...


PDF Rotate, Delete pages


CRM IDEA tips:

U susret Svetskom danu vida koji se ove godine obeležava 8. oktobra, dr sc. med. Snežana Pešić, stručni konsultant u DIOPTI, otkriva kojih pet namirnica bi trebalo da uvrstite u vašu svakodnevnu ishranu ukoliko želite na prirodan način da poboljšate svoj vid.

Šargarepa

Zahvaljujući obilju beta-karotena, zeaksantina i luteina, šargarepa štiti mrežnjaču oka od štetnih UVA i UVB zračenja. Takođe, doprinosi umanjenju rizika od nastanka senilne degeneracije makule i katarakte, tzv. sive mrene.

Kajsija

Baš kao i šargarepa, bogata je karotenoidima koji popravljaju vid. Osim toga, sadrži i lutein koji poboljšava zdravlje očiju. U telu se beta-karoten pretvara u vitamin A koji poboljšava noćni vid, sprečava degenerativne promene  u makuli i sočivu.

Dinja

Dinja poseduje značajnu količinu vitamina A i C. Ova dva moćna antioksidanta štite organizam od raznih bolesti, ali je njihovo unošenje izuzetno važno za dobar vid.

Bundeva

Bundeva je izuzetno bogata vitaminom A koji je važan za dobar rad očiju, a pogotovo mrežnjače. Zahvaljujući beta-karotenu, predstavlja snažan antioksidans i štiti oko od katarakte.

Zeleno povrće – brokoli, spanać, blitva

Povrće iz ove grupe sadrži obilje hranjivih materija poput kalcijuma, vitamina A, B12, C. Brokoli, spanać i blitva daju očima neophodne minerale i vitamine, a nivo antioksidanata u njima je izrazito velik. Oni štite mrežnjaču od UV zračenja i sprečavaju degeneraciju oka. Redovna upotreba zelenog lisnatog povrća može smanjiti probleme sa vidom i kataraktom.



No comments:

Post a Comment

Коментар: