https://www.howtogeek.com/428413/what-is-reverse-ssh-tunneling-and-how-to-use-it
https://www.howtogeek.com/362409/what-is-zsh-and-why-should-you-use-it-instead-of-bash
https://www.makeuseof.com/windows-registry-hacks-gaming/
https://www.computerworld.com/article/3029168/16-ways-to-speed-up-windows-10.html?page=2
https://www.howtogeek.com/833160/why-is-my-printer-offline-and-how-to-get-it-online
Hladni porcelan je masa koju sami mozete napraviti u vasoj kuhinji od svima dostupnih materijala.
Osnovni recept je
-1/4 solje vode
-1/4 solje gustina
-1/4 solje sode bikarbone
Kuvati u serpici koja ne zagoreva, na tihoj vatri uz neprestano mesanje. Kad masa pocne da se odvaja od serpe tj kada dobije potrebnu gustinu skloniti sa vatre i ostaviti da se malo prohladi. Dok je jos mlako stavit na dasku i mesiti, ako se masa lepi za prste dodati jos gustina. Kada budete zadovoljni izgledom mase mozete praviti kuglice, plocice ili druge oblike. Pre nego se osusi probusiti cackalicom rupice. Treba imati u vidu da se hladni porcelan skuplja do 30% pa zato treba praviti sire rupice ili vise puta u toku susenja provrteti cackalicom.
Susi se navazduhu a zatim smirgla, boji i lakira.
boju mozete dodati i pre kuvanja u tom slucaju koristite prehranbene boje.
Sobzirom da se pravi od stvari iz kuhinje pogodan je i za male kreativce.
najcesci problem kod hp je pucanje pri susenju... evo recepta od koga sigurno ne pucaju:
soljica gustina
soljica belog lepka
kasicica belog sirceta-alkoholnog jestivog
kasicica biljnog ulja-bilo kog jestivog
oko santimetar kreme za ruke-ako je u tubi naravno,a ako nije oko pola kasicice
e sad to su kolicine za soljicu od 100ml,ako je veca soljica povecati i sirce,ulje i kremu...
evo jos jednog ako vam je lakse u gramima,inace je prakticno isti:
140gr gustina
200gr lepka
supena kasika ulja i sirceta
kafena kasika kreme
ja licno sada pravim cesce po prvom receptu jer mi je redovno ostajalo,kada sam pravila po drugom receptu,pa se susilo i bacala sam ga,a mrzim da bacam materijal ....inace u lepak uvek treba sipati 10% vode jer je obicno prosusen,ja uzmem flasu od 1,5l i sipam lepak i vodu u nju i mirna sam.lepak treba da bude gusto tecan,onako kao gusci med, i onda je dobar nece se zgumeniti.takodje ga nemojte previse kuvati.neka ostane malo ''mljackavo'' i odmah po vadjenju ga mesite,dok je jos toplo.isto i boju dodajem pre kuvanja pa mi manje kolicine i zbog toga vise odgovaraju.najbolje su mi se pokazale boje za kolace u prahu i tusevi.
Jos jedan recept
3/4 solje belog lepka (lepak za drvo)
1 solja gustina
1/2 solje vode
1 kasicica kreme za ruke.
Sve sastojke sem gustina prokuvati na tihoj vatri nekoliko minuta. Dodati gustin uz neprestano mesanje. Kad je dovoljno gusto skloniti sa vatre ostaviti da se prohladi i dalje raditi sa njom kao i sa predhodnom masom.
LIKE
Kako napraviti hladni porcelan :
1 šolja bijelog lijepka (drvofiksa)
1 šolja gustina (kukuruznog skroba)
2 kašike bebi ulja
1 kašika limunovog soka
Postupak:
Pomiješajte lijepak i gustin, pa na to sipajte limunov sok i bebi ulje.
Kada ste smjesu dobro izmiješali, potrebno je da je stavite na 15 sekundi u mikrotalasnu. Potom izvadite i pomiješajte. Proces ponovite 8-9 puta.
Primijetićete kako je smjesa sve gušća i teža za miješanje. Kada ste dobro izmiješali i dobili ujednačenu smjesu, premijesite je rukama, i umotajte u providnu foliju i ostavite da odstoji 24h.
Nakon 24h vaš hladni porculan je spreman.
Recept za hladni porcelan
U želji da napravite hladni porcelan, možete pronaći veliki broj recepata, ali evo jednog koji je proveren i sa kojim nećete pogrešiti. Kako napraviti hladni porcelan više nije tajna :
1 šolja belog lepka (drvofiksa)
1 šolja gustina [kukuruznog skroba]
2 kašike bebi ulja
1 kašika limunovog soka
Kako biste pripremili ovu smesu na pravi način, uradite sledeće:
Pomešajte lepak i gustin, pa na to sipajte limunov sok i bebi ulje. Kada ste smesu dobro izmešali, potrebno je da je stavite na 15 sekundi u mokrotalasnu. Potom izvadite i pomešajte. Proces ponovite 8-9 puta. Primetićete kako je smesa sve gušća i teža za mešanje. Kada ste dobro izmešali i dobili ujednačenu smesu, premesite je rukama, i umotajte u providnu foliju i ostavite da odstoji 24h. Nakon 24h vaš hladni porculan je spreman.
fino izmešati gustin i drvofiks.dodati bebi ulje i sirće.
masu zamešati u plastičnoj posudi.
zatim početi sa laganim zagrevanjem u mikrovalnoj i mešanjem naizmenično.
dakle, zagrevate brojeći do 10, vadite iz mikrotalasne,dobro promešajte, pa opet...onda smanjite zagrevanje brojanjem do 5 i tako dok se masa ne zgusne i postane kompaktna.moram vam reći da i nisam onako mesila rukama,kašika je sasvim ok do pred sami kraj...a onda...
masa je fina, tako glatka i biserno bela.razvaljate na tanko,vadite oblike kalupom za kekse.probušite rupu za mašne.onda posložite na plehove i sušiti na sobnoj temperaturi.budu fino čvrsti za oko 24 sata.sve zavisi od debljine mase.
spremiti motive sa salveta, blago premazati drvofiksok razblaženim sa vodom.odnos vode i lepka je 1:1.prisloniti jednoslojni motiv, pritisnuti sunđerom i lagano podviti po ivicama.dobro na poleđini pričvrstiti lepkom ivice salvete.
ove godine sam se odlučila za praznično-dečije motive i samo ih lagano dekorisala sredrnim sjajem.
MJERA JE ČAŠA OD JOGURTA 2 DCL
1 čaša drvofiksa /ljepilo za drvo/
1 čaša gustina /kukuruzni škrob/
1 žlica jušna parafinskog ulja / ili bebi ulje/
1 žlica jušna limunova soka
Sve sastojke izmješajte u teflonskoj tavi srednje veličine i to na laganoj vatri, dok se smjesa poveže i odvoji od stijenke tave (otprilike 3 - 4 minute )
Smjesu malo prohladite, a zatim mjesite rukama dok ne postane glatka. Smjesa se ne smije lijepiti za ruke.
Smjesu držite u prozirnoj foliji kako se nebi osušila.
Da biste dobili željenu boju u smjesu umiješajte po želji malo akrilne boje ili tempere, ja sam stavila boje za jelo.
Tako ćete dobiti različite boje.
5.
Od dobivene smjese oblikujte dijelove figurica.
Dijelove spajajte drvofiksom.
Izrađene figurice sušite na zraku.
7.
Tavu očistite tako da zagrijete tavu i sastružete ostatke smjese, nakon toge je operite.
Smjesa izgleda kao fimo-masa, samo što se ne mora sušiti u pećnici nego na zraku.
No comments:
Post a Comment
Beogradsko programiranje=