Sunday, March 1, 2020

linkovi

http://www.ecere.com/

http://vilmer.design.blog



40-te godine su vrata između plodnih godina i srednjih godina, a kako se vaše telo priprema za ovu tranziciju, očekujte da vaši hormoni divlje fluktuiraju, posebno estrogen i testosteron. - kaže Kantor.

Pomozite telu da stabilizuje nivo hormona tako što ćete konzumirati cvetnjače, uključujući kupus, brokoli, karfiol, prokelj, jer se to pokazalo moćnim u otklanjanju viška hormona i može pomoći u prevenciji raka. Pored toga, omega 3 masne kiseline će pomoći da se oslobodite od stresa, izgradite imuni sistem i poboljšate kožu. Jedite masne ribe kao što su losos, iverak, pastrmka, inčuni i sardine, a takođe i orahe, lan i chia semenke.

Hrana koju treba da izbegavate u 40-im godinama

Dok ste bili u mogućnosti da se prepustite brzoj hrani kao redovnim obrocima 20-tih i 30-tih godina, a da ne vidite štetne efekte, do 40-ih godina ćete te efekte, i te kako, primetiti. Ako još uvek niste, ovo je decenija dkada treba da se sklonite od brze hrane, grickalica, a posebno gaziranih sokova punih šečćerom.

Još jedna stvar na koju treba da pazite tokom ove decenije je unos soli. Previše natrijuma je povezano sa visokim krvnim pritiskom, nadimanjem i povećanjem telesne težine.


- Obratite pažnju na hranljive sastojke. Većina unosa soli dolazi od obrađene hrane poput supe, pice, hleba, sosova i zamrznutih jela. Uvek je bolje jesti svežu, neprerađenu hranu.- kaže Hilton.

https://www.telegraf.rs/zivot-i-stil/zdravlje/2939234-evo-sta-treba-da-jedete-u-svojim-20-im-sta-u-30-im-a-sta-u-60-im-ako-hocete-da-dozivite-100-tu

No comments:

Post a Comment

Коментар: