Wednesday, October 3, 2018

Uklonite Android malver

https://malwaretips.com/blogs/remove-android-virus/

Уклоните малвер са вашег андроид телефона или таблета.
Најефикаснији начин је употребом Malwarebytes и CCleaner Piriform апликација.

Прва апликација је најефикаснији антивирус-антималвер за андроид уређаје, а друга најефикасније уклања непотребне фајлове из меморије вашег уређаја.

Многи антивируси не препознају и не уклањају све малвере које налази Malwarebytes на Андроид уређајима. За разлику од Malwarebytes за десктоп виндовс компјутер овај покрива поред малвера, спајвера, адвера и многе вирусе писане искључиво за Андроид.

Неке апликације Malwarebytes не може да уклони (на пример: кинески FotaProvider, кога кинеске компаније фабрички углављују у системске фајлове, па га можете само онеспособити, а никако уклонити).

Једна од компанија које безочно фабрички монтирају малвер на таблет уређаје које продају је и ESTAR компанија. Погледати серију која је филована StarWars игрицама.

FotaProvider временом преузима AliExpress и још неколико фајлова који служе за насилни адвертајзинг, после извесног времена преузима и апликацију која личи на зелено чупаво чудовиште из Мапет-а које на стомаку приказује неприкладне рекламе и садржаје.

Како време одмиче Фота преузима све више малвера и на крају блокира апликацију за откључавање екрана, а на тачскрин екран поставља "СКЈАМУ" невидљиви застор који блокира тачскрин. Не није "бела скјама на језику" :)

Када се све ово деси после ни фабрички ресет не помаже да се "ратосиљате" штетних ствари које вам кинези "накарикају".

Како неко каже, на крају не помажу ни "кожне гаће".

Уколико сте се и Ви сусретали са сличним напастима, молимо Вас да поделите Ваша искуства са нама, можда помогнете многима од нас да спречимо вирусе и малвер на андроид уређајима.



MORE TIPS:
https://web.archive.org/web/20131026174503/http://www.bindshell.net/papers/xssv.html

No comments:

Post a Comment

Коментар: