Ђумбир је један од делотворних природних састојака који вам могу помоћи у губљењу сувишних немарно накупљених килограма. Ђумбир може побољшати пробаву. С обзиром на то да је ђумбир влакнаст, може се закључити да доприноси покретљивости црева.
Према неким назнакама ђумбир убрзава метаболизам и до 20 % те побољшава сагоревање масти. Осим тога, чај од ђумбира вам може помоћи у снижавању повишеног нивоа холестерола и триглицерида. Године 2012. је на универзитету Цолумбиа у Неw Yорку проведено истраживање током кога је потврђено да ђумбир појачава осећај ситости.
Чај од ђумбира – припрема рецепта за мршављење
Овај чај можете пити топао или хладан. Састојци у рецепту су довољни за припрему једне литре чаја.
Поступак:
Нарежите део ђумбира, дуљине око 4 – 5 цм.
Оперите га и ољуштите па ситно насецкајте.
Ставите воду (1 Л) да се кува, а кад закипи убаците насецкани корен.
Смањите ватру и кувајте на лаганој ватри 15 – 20 минута.
Оцедите и одстраните комадиће ђумбира, по жељи додајте лимун и мед.
Послужите топли чај или ставите у хладњак ако желите добити хладни чај.
Ако вам је укус чаја прејак, следећи пут ставите мање ђумбира, а ако је преслаб додајте, мало више. Рецепти које смо овдје навели нису једине опције.
Испробајте чај од ђумбира и цимета или пак чај од ђумбира и куркуме. Потребно је здраво јести и редовно вежбати, а пробаву можете мало убрзати ђумбиром.
MORE TIPS:
https://ludovicrousseau.blogspot.com/2010/04/pcsc-sample-in-different-languages.html
c:\d7\pcsc\PCSC_Sample\Lazarus\PCSC_Sample.lpr
https://www.deepin.org/en/dde/
Према неким назнакама ђумбир убрзава метаболизам и до 20 % те побољшава сагоревање масти. Осим тога, чај од ђумбира вам може помоћи у снижавању повишеног нивоа холестерола и триглицерида. Године 2012. је на универзитету Цолумбиа у Неw Yорку проведено истраживање током кога је потврђено да ђумбир појачава осећај ситости.
Чај од ђумбира – припрема рецепта за мршављење
Овај чај можете пити топао или хладан. Састојци у рецепту су довољни за припрему једне литре чаја.
Поступак:
Нарежите део ђумбира, дуљине око 4 – 5 цм.
Оперите га и ољуштите па ситно насецкајте.
Ставите воду (1 Л) да се кува, а кад закипи убаците насецкани корен.
Смањите ватру и кувајте на лаганој ватри 15 – 20 минута.
Оцедите и одстраните комадиће ђумбира, по жељи додајте лимун и мед.
Послужите топли чај или ставите у хладњак ако желите добити хладни чај.
Ако вам је укус чаја прејак, следећи пут ставите мање ђумбира, а ако је преслаб додајте, мало више. Рецепти које смо овдје навели нису једине опције.
Испробајте чај од ђумбира и цимета или пак чај од ђумбира и куркуме. Потребно је здраво јести и редовно вежбати, а пробаву можете мало убрзати ђумбиром.
MORE TIPS:
https://ludovicrousseau.blogspot.com/2010/04/pcsc-sample-in-different-languages.html
c:\d7\pcsc\PCSC_Sample\Lazarus\PCSC_Sample.lpr
https://www.deepin.org/en/dde/
No comments:
Post a Comment
Beogradsko programiranje=