Saturday, April 4, 2020

Aleva paprika

Mlevena paprika se može primeniti na otvorene rane ili čak uzimati oralno, da zaustavi krvarenje.

Krvarenje iz nosa, duboke posekotine, čak arterijsko šikljanje će prestati u roku od sekunde. Aleva paprika omogućava da se posekotine zatvore brzo tako da ćete zadržati krv u svom telu, gde mu je i mesto.

Kako zaustaviti krv mlevena paprikom za samo 10 sekundi:

Samo posuti prah organske mlevena paprike na posekotinu ili ogrebotinu i ona će da zaustavi krvarenje. Suprotno onome što možda mislite, ne peče.
Sloj mlevene paprike obavijen oko rane će obezbediti sigurno zarastanje i često neće ostaviti ni ožiljak!

Takođe možete zaustaviti krvarenje na unutrašnjim ranama ispijanjem tople vode pomešane sa kašičicom aleve.
Evo citata iz knjige „Škola prirodnog lečenja“ pokojnog travara dr Džona Kristofera:

“… Stavite kašičicu aleve u čašu vrele vode, popijte je i dok izbrojite do deset, krvarenje će prestati. Umesto da se sav taj pritisak centralizuje, on se izjednačio, a koagulacija postaje brža. Bez obzira da li je krvarenje unutrašnje ili spoljašnje, oralno konzumiranje kašičice aleve u čaši vruće vode će brzo prestati. ”

Ostale zdravstvene prednosti aleve paprike:

Mlevena paprika  je bogata kapsaicinima. Biber takođe sadrži vitamin C, vitamin B6, vitamin E, kalijum, mangan, i flavonoid (koji daju ljutinu njenim antioksidantnim sposobnostima).

Bol i zapaljenje

Mlevena paprika je odlična za ublažavanje bola kod upale. Radi na principu iscrpljivanja neurotransmitera pod nazivom supstanca P, čime dezintegriše nerve koji daju signale bola. Dobra je kod upale mišića, bolove u leđima, ukočen vrat i drugih bolova.

Korisna za krvne ugruške

Mlevena paprika takođe pomaže smanjenju ateroskleroze, podstiče fibrinolitičku aktivnost i sprečava faktore koji su doveli do formiranja tromba, od kojih svi mogu pomoći u smanjenju šanse od srčanog udara ili šloga.

Pomaže u lečenju čira


Mlevena paprika takođe pomaže u lečenju čira peristaltičkim kretanjem creva. Ljuta paprika je takođe odlična za stomak crevni trakt. Ona stimuliše peristaltično kretanje creva i pomaže u asimilaciji i eliminaciji.

Aleva paprika (crvena, mlevena, tucana, tučena…), bilo slatka ili ljuta, nije samo začin. Njene blagodeti nalaze široku primenu u otklanjanju mnogih boljki. Magični lekoviti sastojak ove paprike zove se kapsaicin i on je odgovoran što se ovaj začin sve češće primenjuje ne samo u kuhinji.


Svima je dobro poznato da je aleva paprika široko rasprostranjen začin. Ipak, ona ne služi, kako bi se pretpostavilo, samo da hrana dobije bolji ukus, već u sebi skladišti nekoliko vitamina i minerala, uključujući vitamine A, C, E i B, beta-karoten, kalcijum i kalijum.
Aleva paprika korišćena je kao lek kod Indijanaca pre više od 9.000 godina. Najveća njena blagodet je kapsaicin, materija koja se u njoj nalazi, a koja se kao glavni sastojak nalazi u suzavcu i biber spreju.
Ova paprika ima izvesne prednosti koje su značajne i za unutrašnjost i za spoljašnjost našeg tela. Ona je prirodni lek za mnoge infekcije, jer ima protivupalna, protivgljivična i antiiritirajuća svojstva. Zbog svega ovoga, mnogi je nazivaju začinom nad začinima.
Ako i dalje mislite da aleva paprika služi samo da bi jelu poboljšala ukus, pročitajte narednih 8 razloga zbog kojih ćete se predomisliti, jer je ona korisna za sveukupno zdravlje čoveka.
1. Dobra je za srce
Kašičica mlevene paprike u čaši vode prirodni je lek za ublažavanje simptoma srčanog udara. Ona pomaže tako što skida naslage sa krvnih sudova, poboljšava cirkulaciju krvi i omogućava hranljivim materijama da prodru do srca.
2. Prirodni lek za visok krvni pritisak
Ljudi koji pate od hipertenzije mogu da imaju velike koristi od aleve paprike, jer pomaže da se krvni pritisak održi na normalnom nivou. Ovaj začin je u stanju da poboljšava protok krvi u celom telu, od glave do stopala, a takođe i da izjednači krvni pritisak u arterijama.
3. Reguliše probavu
Aleva paprika stimuliše peristaltiku (kretanje) creva, čime se poboljšava varenje. Deluje tako da istovremeno i efikasno leči nekoliko probavnih problema, uključujući gasove, kiselinu i grčeve u stomaku.
4. Ublažava psorijatični svrab i bol
Medicinski stručnjaci utvrdili su da mlevena paprika efikasno utiče na umanjenje bolnog svraba kod psorijaze i na ublažavanje svih pratećih simptoma ove kožne bolesti.
5. Pomaže u mršavljenju
Redovna potrošnja aleve paprike pomoći će onim osobama koje vode rat sa kilogramima, jer se odlično pokazala u sagorevanju masti i ubrzanju metabolizma. Ona takođe utiče na smanjenje apetita, pa je preporuka da se uključi u redovniju ishranu.
Biocapillary kapi za bolju cirkulaciju i srce – klikni na sliku i naruči!
6. Sprečava rak
Zahvaljujući kapsaicinu, aleva paprika pomaže u sprečavanju raka ubijanjem malignih ćelija u organizmu. Posebno je dobra za prevenciju karcinoma pluća, prostate i pankreasa.
7. Leči upalu grla i druge infekcije
Mlevena paprika pomaže i kod lečenja upale grla i drugih infekcija zbog svojih antigljivičnih osobina. Za razrešenje bola u grlu, dovoljno je pomešati kašičicu aleve paprike u čaši vode i ispirati grlo, što će mu pomoći da se brzo oporavi od upale.
8. Sprečava opadanje kose i pomaže njen rast
Smanjena cirkulacija krvi je jedan od glavnih razloga gubitka kose. U tom smislu, ovaj začin može da poveća krvni protok izazivanjem iritacije na glavi kada se primenjuje direktno na koži glave.


No comments:

Post a Comment

Коментар: