Thursday, April 2, 2020

Anti-coronator

++

Iđirot

Koreni ove biljke efikasno se koriste u lečenju gripa, bolesti gornjih i donjih disajnih puteva, digestivnog trakta, mišićno-koštanog sistema. Sastav biljke uključuje esencijalna ulja koja inhibiraju aktivnost patogena. Uz to, iđirot sadrži tanine i skrobne supstance, vitamin C i razne smole. Koreni biljke često se dodaju lekovitim napicima i melemima.

Matičnjak

Ova biljka ima visok antiseptički efekat. Zbog toga se stalno koristi kod upalnih procesa respiratornog trakta i bolesti digestivnog sistema. Eterična ulja matičnjaka imaju antioksidativna i protivupalna svojstva, kao i antibakterijski i antivirusni efekat. Matičnjak sadrži mineralne soli i retke kiseline koje imaju snažno lekovito dejstvo.

Origano

Ova biljka je poznata i kao začin i kao prirodni lek. Preporučuje se u složenoj terapiji kod bolesti digestivnog trakta, upalnih procesa u usnoj duplji, donjih disajnih puteva, ginekoloških poremećaja. Ova biljka sadrži ogromnu količinu estera - do 1,2% i flavonoide, što doprinosi aktivnoj proizvodnji leukocita koji štite od patogena i aktivira imuni sistem. Pored toga, origano sadrži askorbinsku kiselinu, kalijum i kalcijum.

Farmaceutska ili lekovita kamilica

Za razliku od baštenskih, lekovite biljne vrste imaju univerzalni uticaj na ceo organizam. Široko se koristi kod bolesti respiratornog sistema, varenja, genitourinarnog i nervnog sistema. Možemo reći da se kamilica preporučuje kod bilo koje bolesti. To je zbog činjenice da je u kamilici glavna biološki aktivna supstanca azulen.
Doprinosi poboljšanju zaštitnih funkcija leukocita, ubrzavanju procesa oporavka i daje sedativni efekat. Veliki broj flavonoida pruža antimikrobni efekat. Bilo koji deo biljke se može koristiti u lečenju, kao što su infuzije za piće ili inhalacije, pripravci za ispiranje, kupke za spoljašnju upotrebu ili klistiri.

Ehinacea

Ima najsnažniji efekat na sve ćelije i tkiva našeg tela. Ehinacea stimuliše odbrambeni organizam, povećava proizvodnju belih krvnih zrnaca i povećava njihovu aktivnost. Njegov unos ima snažan preventivni uticaj na organizam, povećava njegovu otpornost na patogene bakterije i viruse.
Fenolska jedinjenja i tanini, koji se nalaze u biljci, imaju antimikrobno, antipiretsko i analgetsko dejstvo. Glikoproteini, saponini, biometali i vitamini - imaju antivirusno i imunostimulišuće dejstvo. Ehinacea se može propisati oboljenjima kako za oralnu upotrebu, tako i u obliku kupki, losiona i praška.

https://beogradsko.blogspot.com/2018/09/reduce-pdf-size.html

No comments:

Post a Comment

Коментар: